Varnost

Pri varnosti ne sklepamo kompromisov, saj ne gre le za našo obveznost, temveč za ključno sestavino uspešnega dela in uspešnega podjetja

Podjetje Demir gradnje se primarno ukvarja z gradbeništvom, kar pomeni, da večino naših dejavnosti predstavljajo fizična dela. Pri praktično vseh fizičnih delih, predvsem pa pri gradnji, so prisotni določeni dejavniki tveganja, na katere mora biti izvajalec del še posebej pozoren, če želi zagotoviti varnost vseh prisotnih na gradbišču in seveda kakovosten končni izdelek, ki bo zares razveselil uporabnike zgrajenih prostorov.

Za vse to poskrbijo naši visoki varnostni standardi, ki seveda zajemajo tudi vse obvezne in običajne postopke – gradbišče najprej ustrezno ogradimo in označimo, poskrbimo za uporabo varnostnih čelad in druge zaščitne opreme ter priskrbimo še vse potrebne informacije o gradbišču samem. Osnovni korak je s tem zaključen že pred pričetkom gradnje ter omogoča nemoten in varen potek del. Za nadaljnjo varnost na terenu poskrbi primerna ureditev gradbišča – urejene so varne poti, material je primerno zložen in zavarovan, delovni stroji so nadzorovani, delavci pa pozorni na morebitna varnostna tveganja. Le s takšno pozornostjo lahko zagotovimo varen potek del in seveda varnost vseh prisotnih na gradbišču.

Varnost samih prostorov zagotovimo že med gradnjo samo, saj bo zgradba varna le, če bo tudi kvalitetno zgrajena. Vnaprej predvidimo morebitna tveganja in že pri načrtovanju izpostavimo vse potencialne nevarnosti. Pri gradnji poskrbimo, da je zgradba varna in prijetna za uporabo, po končanih delih pa se o tem še dodatno prepričamo. Ko z deli zaključimo, gradbišče počistimo in pospravimo, da ne bi morebitni ostanki delovnega materiala ali orodja ovirali ali celo poškodovali uporabnikov zgradbe. Stranke seveda skozi celoten proces sproti opozarjamo na morebitna varnostna tveganja, končno poročilo o tem pa podamo po koncu del. Tako ste lahko prepričani, da je za varnost dobro poskrbljeno – tako za varnost delavcev med gradnjo, kot za varnost tistih, ki bodo v zgrajenih prostorih uživali še dolga leta!

sdf
Slovenščina